Pentru că i-a luat carnea de la gură, câinele Rex s-a răzbunat pe stăpânul său, în vârstă de 83 de ani, sfâşiindu-i gura

0
2223

Miercuri seara, în Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Baia Mare, a fost adus cu ambulanţa un bărbat de 83 de ani din Săcel, muşcat de propriul câine, în curtea casei. Bătrânul prezenta hemoragie mare şi o stare generală alterată.

Managerul unităţii spitaliceşti, Sorina Pintea, a declarat: „Bătrânul, după spusele lui, şi-a tăiat cu foarfeca buza inferioară acasă, pentru că o bucată din buză îi atârna, ceea ce i-a provocat o şi mai mare hemoragie. Soţia lui l-a găsit după aproximativ 30 de minute de la incident. A fost dus de urgenţă la Spitalul din Vişeu, iar de acolo, trimis cu Ambulanţa în Baia Mare. A fost preluat de către dr. Ovidiu Rotaru, medic primar de chirurgie buco-maxilo- facială, şi, sub anestezia efectuată de către dr. Felicia Şerban, în timp de trei ore a reuşit să-i reconstruiască buza şi să-i refacă faţa. Dificultatea constă în faptul că pacientul are o vîrstă înaintată. Starea actuală a bolnavului este bună”.
Ilie Ţulea, pacientul muşcat de cîine, a declarat: „Vroiam să-i dau cîinelui mîncare. Un cap de miel. Dar m-am răzgândit şi i l-am luat din gură. Nu credeam că mă va muşca. Altădată, doar mă avertiza, dar acum a sărit la mine şi m-a muşcat de gură. Pe Rex îl am de 5 ani şi nu renunţ la el. Doar eu am fost de vină. Nu trebuia să-i iau carnea de la gură”.
dr. Ovidiu Rotaru, primar buco-maxilo-facialDr. Ovidiu Rotaru, medic primar buco-maxilo-facial: „Toată buza inferioară a fost sfârtecată. Am îndepărtat, cât am putut, fragmente din buză, l-am operat timp de trei ore, reuşind să-i reconstitui buza inferioară. Vorbirea îi va fi afectată cam 6 luni, până ce ţesuturile afectate îşi vor relua funcţiile în totalitate. Vă daţi seama, omului îi lipsesc cam 7 cm din buză. Deocamdată îl mai ţin în spital cam o săptămână, ca să înlătur pericolul de septicemie, având în vedere că nici câinele, cel mai probabil, nu a fost vaccinat. Evoluţia lui este favorabilă, având în vedere şi vârsta înaintată pe care o are. În prezent, pacientul se află sub tratament antibiotic”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.