Peste 17.000 de pachete cu ţigări, confiscate la frontiera de nord

0
233

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret şi la ”frontiera verde”, peste 17.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 78.000 lei.
• Joi, 10 august, în jurul orei 00.30, s-a prezentat în PTF Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în tara, Valentina P., cetăţean român, în vârstă de 42 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Golf.
Existând suspiciuni că, în maşină există ţigări de provenienţă ucraineană s-a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor. Astfel, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în podeaua autoturismului, dublată în întregime, cantitatea de 6.210 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare de 4.400 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei. Totodată, autoturismul marca Volkswagen Golf, în valoare de aproximativ 8.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.
• În aceaşi zi, în jurul orei 01.30, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Iurie P, în vârstă de 23 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Golf Variant.
În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor, fiind descoperită ascunsă şi nedeclarată, într-un spaţiu special amenajat în podeaua maşinii, cantitatea de 4.950 de pachete cu ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare de aproximativ 3.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei. Şi în acest caz, autoturismul, în valoare de 8.300 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.
• Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit mai multe colete ce conţineau ţigări de contrabandă. Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.000 de pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 70.200 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. În continuare, se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

18 persoane oprite la frontiera verde, din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

Poliţiştii de frontieră din Nădlac, judeţul Arad, au observat mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, prin culturile agricole. S-a intervenit cu operativitate, iar grupul de 18 persoane, format din 8 bărbaţi, 3 femei şi 7 minori, a fost oprit în apropierea graniţei şi condus la sediul sectorului pentru cercetări.
Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Irak, 11 adulţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 57 de ani, şi 7 minori, cu vârste între 2 ani şi 17 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră.
Cei în cauză au declarat că au călătorit până în localitatea Nădlac cu mai multe taxiuri şi intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.