2,5 milioane lei pentru DJ 182B

0
244
DJ 182B - Tronsonul Mireşu Mare - Şomcuta Mare va fi reabilitat

Drumul care face legătura între Baia Mare şi Remeţi pe Someş, pe varianta Cătălina, Săcălăşeni, Remetea Chioarului, Şomcuta Mare, Mireşu Mare, va fi reabilitat prin PNDL.
Aleşii judeţeni au aprobat actualizarea sumei cu care CJ Maramureş trebuie să vină ca parte de cofinanţare, aşteptând acum undă verde de la Ministerul Dezvoltării pentru a putea realiza licitaţia publică pentru începerea efectivă a execuţiei lucrărilor.
Totodată, consilierii judeţeni au eliminat din traseul iniţial tronsonul care se suprapune cu Drumul Nordului, deoarece acesta va fi finanţat din fonduri europene, după cum a explicat Gabriel Zetea, preşedintele Consilului Judeţean Maramureş: „Proiect privind aprobarea participării CJ la cofinanţarea obiectivului de investiţii <Reabilitarea drumului judeţean 182B, sector Coaş-Remeţi pe Someş-tronsonul Şomcuta Mare>. Este practic vorba despre un proiect pe care noi am avut contract de finanţare semnat cu Ministerul Dezvoltării, pe PNDL 1, în anul 2015. O parte din acest proiect se suprapune cu Drumul Nordului. Eliminăm acea porţiune care se suprapune ca finanţare din fonduri europene pentru a rămâne cu tronsonul între Şomcuta – Mireşu Mare şi Remeţi pe Someş, înspre viitorul pod de la Ulmeni. Actualizăm până la urmă inclusiv cofinanţarea obiectivului. Conform evaluărilor există câteva sume care nu sunt eligibile şi nu pot fi cheltuite prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Transmitem toate aceste documente către Ministerul Dezvoltării pentru a obţine un act adiţional la acest contract cu reducerea sumei doar pe acest tronson de care avem nevoie în acest moment pentru ca să putem intra în procedura de licitaţie”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.