Atelaje hipo încărcate cu ţigări de contrabandă, depistate la frontieră

0
285

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit, în două atelaje hipo conduse de doi cetăţeni români, aproximativ 12.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.
În data de 14 august, acţionînd în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au organizat o acţiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Cotu Miculinţi, două atelaje hipo care se deplasau prin culturile de porumb de lîngă linia de frontieră, către interiorul ţării.
Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea cele două atelaje hipo, în care se aflau mai multe colete cu ţigări, acoperite de vegetaţie. Conducătorii acestora, Petrică B., în vîrstă de 23 de ani şi P. M., în vîrstă de 17 ani, ambii cetăţeni români, au declarat că au preluat ţigările dintr-o casă nelocuită din localitatea Cotu Miculinţi, şi intenţionau să le transporte în localitatea de frontieră Ghireni.
În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 11.980 de pachete cu ţigări Ritm şi Ashima, în valoare totală de 136.100 lei.
În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de contrabandă.
Poliţiştii de frontieră continuă cercetările împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.