Poetul Viorel Mureşan la “Miercurea de poezie”

0
165

O nouă ediţie a recitalului „Miercurea de poezie”, coordonat de poetul Nicolae Scheianu a avut loc în această săptămână la Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu” din Baia Mare. Invitat a fost poetul sălăjean, Viorel Mureşan, de origine maramureşean.
Născut în oraşul Ulmeni, a plecat de foarte multă vreme de pe meleagurile maramureşene. A urmat liceul în Sălaj. A fost profesor de limba şi literatura română, timp de 40 de ani la diferite unităţi de învăţământ din judeţul adoptiv. În ultimii ani a venit frecvent în Baia Mare, ţinând cont că a fost oaspete la diferite evenimente culturale.
La “Miercurea de poezie”, Viorel Mureşan a citit din poezii inedite care vor intra într-un viitor volum, Monede în aer. “Titlul defineşte însăşi poezia, adică ambiguitatea poetică pentru că moneda în aer poate să cadă fie cu faţa, fie cu reversul”, spune poetul. Viorel Mureşan consideră că lumea a cam uitat de poezie în ultimul deceniu, dar în opinia lui, e doar o rătăcire care va trece.
“Ar fi semne că se întoarce lumea la poezie. S-a îndepărtat mult de poezie în ultimul deceniu după apariţia acestor mijloace tehnice moderne care au acaparat atenţia tinerilor şi care dăunează. Am observat o schimbare în viaţa elevilor, tehnologia aceasta perturbă apetitul de lectură, obligaţia şcolară pentru lectură, atenţia la clasă. Sufletul nu se schimbă atât de uşor. În acest sens, trag nădejde că va exista o întoarcere spre artă, spre poezie a fiinţei umane, e mai mult o rătăcire, ceea ce se întâmplă astăzi”, a concluzionat Viorel Mureşan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.