Un alt tânăr ucrainean dispărut de 4 zile în Munții Maramureșului

0
47

O altă acțiune a SPJ Salvamont Maramureș în Munții Maramureșului a avut loc, pentru căutarea unui cetățean ucrainean de 38 ani, a cărui dispariție a fost anunțată de soția acestuia. Bărbatul a plecat de acasă în data de 21 martie și a anunțat că va suna de îndată ce va ajunge în România, fapt care nu s-a mai întâmplat.
Soția bărbatului, care a sunat după 4 zile la 112, a pus la dispoziția echipelor de căutare – salvare traseele gândite și o locație unde bărbatul își făcuse planuri să ajungă. Acesta era echipat de iarnă, cu baterie de rezervă la telefon, cu încărcător extern, rucsac cu alimente și echipament de schimb. Din păcate, telefonul ucraineanului era închis.
O echipă de salvatori montani, împreună cu o echipă a Poliției de Frontieră a ITPF Sighetu Marmației, a pornit spre coordonatele transmise de soția bărbatului. În zona respectivă, aproape de frontieră , în urma ninsorilor abundente și a viscolului din ultimele 72 ore, pe alocuri zăpada măsoară peste 2 metri înălțime. Deplasarea salvatorilor s-a făcut în condiții de iarnă autentică pe schi de tură cu echipamente specifice. A fost folosită și drona din dotarea Salvamont Maramureș, precum și binoclul cu termoviziune. Bărbatul ucrainean a fost găsit în viață pe traseu, în coborâre aproape la baza muntelui, acesta supraviețuind celor 4 zile și nopți petrecute pe munte. A fost predat echipajului medical.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.