Întreprinderile sociale, promovate de AJOFM Maramureș

0
74

Mai este luna promovării economiei sociale şi este dedicată organizării unor evenimente şi acțiuni de conștientizare a importanței dezvoltării acestui sector pentru întreaga societate.
Astfel, în luna economiei sociale, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș se concentrează pe „promovarea și recunoașterea contribuției întreprinderilor sociale și a organizațiilor non-profit la dezvoltarea economică și socială. De asemenea, se pun în lumină politicile și inițiativele guvernamentale care susțin dezvoltarea acestui sector și se încurajează colaborarea în­tre actorii din economie, societatea civilă și sectorul public pentru creșterea sustenabilă și incluzivă” – a anunțat directorul executiv al AJOFM Maramureș, Oana Oșanu. La începutul acestui an, în județul Maramureș figurau ca fiind atestate, 171 de întreprinderi sociale din care 155 erau active. Dintre acestea, 8 au obținut marcă socială, devenind și întreprindere socială de inserție.
Domeniile de activitate ale întreprinderilor sociale sunt diverse și anume: comerț, sănătate, confecții metalice, prestări servicii către populație, fabricarea pâinii, cofetărie-patiserie, construcții, repararea și în­treținerea autovehiculelor, fabricarea de mobilă, activități de înfrumusețare, agricultură ecologică etc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.